Bylinkový
Ingredience:
1 dcl vody, 1 lžíce olivového oleje, špetka soli a mletého pepře, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžička bazalky, snítka čerstvého kopru, petrželová nať
Postup:
Ve vodě smícháme olej, šťávu z citronu, sůl a pepř. Přidáme nasekaný kopr a petrželku a doladíme bazalkou.
Paprikový
Ingredience:
3 lžíce mléka, 100 g majolky, 1 lžička mleté sladké papriky a pálivé papriky, zelený paprikový lusk, sůl
Postup:
Paprikový lusk omyjeme a nastrouháme. Přidáme majolku, mléko a dochutíme kořením.
Ďábelský s jogurtem
Ingredience:
100 g majolky, 100 g bílého jogurtu, 50 g sterilovaných okurek, 50 g kečupu, 30 g kapií, 30 g cibule, 15 g feferonek, worcesterová omáčka, sůl, cukr, citronová šťáva
Postup:
Jogurt, kečup a majolku promícháme s nadrobno nakrájenými okurkami, feferonkami kapiemi a cibulí. Přidáme cukr, sůl, worcester a citronovou šťávu.
Americký
Ingredience:
50 g bílého jogurtu, 100 g majolky, 50 g rajčatového protlaku, 1 lžička octa, pepř, sůl
Postup:
Majolku smícháme s jogurtem, protlakem, pepřem, octem a solí.
Česnekový
Ingredience:
1 dcl vody, 5 stroužků česneku, 1 lžíce olivového oleje, špetka moučkového cukru, špetka soli, špetka mletého pepře
Postup:
Ve vodě rozmícháme olej, cukr, sůl a pepř a posléze najemno nasekaný česnek. Dresink necháme odležet přes noc a před použitím scedíme kvůli kouskům česneku.
Smetanový
Ingredience:
0,2 kysané smetany, špetka soli, špetka mletého pepře, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička moučkového cukru
Postup:
Zakysanou smetanu promícháme se všemi ostatními ingrediencemi.
Avokádový
Ingredience:
1 lžíce kysané smetany, 1 zralé avokádo, sůl
Postup: Dužninu z avokáda smícháme se smetanou, dochutíme solí a důkladně promícháme.
Francouzský
Ingredience:
1 lžíce vinného octa, 9 lžic olivového oleje, 2 lžičky dijonské hořčice, špetka cukru
Postup:
Všechny suroviny spolu promícháme a směs vložíme do sklenice s uzávěrem, kterou přes noc uložíme do ledničky. Před upotřebením řádně protřepeme.
Hořčicový
Ingredience:
2 lžíce plnotučné hořčice, špetka mletého pepře, 1 feferonka, 1 lžička olivového oleje.
Postup:
Do hořčice vmícháme olej a pepř a nakonec přidáme nasekanou feferonku.