Dršťková polévka z hlívy

 

Hlíva ústřičná 500 g
Cibule 2 ks
Hladká mouka 3 lžíce
Sádlo 2 lžíce
Majoránka 1 lžíce
Česnek 2 stroužek
Kmín
drcený, mletý
1 lžička
Paprika - sladká 1 lžíce
Pálivá paprika 1 lžička
Voda 1,5 l
Sůl
dle chuti
 
 

Postup přípravy:

Hlívu zbavíme tuhých třeňů a nakrájíme na nudličky. Podusíme ji na sádle, osolíme a sejmeme z plamene asi na 5 minut. Na sádle orestujeme cibuli, kterou posypeme kmínem. Když je cibulka do zlatova přidáme hladkou mouku a opražíme ji. Po 1 minutě jíšku ochutíme a obarvíme sladkou a pálivou paprikou. Zalijeme vroucí vodou. Metličkou rozšleháme a vmícháme houby a prolisovaný česnek. Podle chuti osolíme, přidáme majoránku a vaříme 10 - 15 minut.

 


Tvorba webových stránek zdarma Webnode