Dršťková polévka z hlívy
Hlíva ústřičná | 500 g |
Cibule | 2 ks |
Hladká mouka | 3 lžíce |
Sádlo | 2 lžíce |
Majoránka | 1 lžíce |
Česnek | 2 stroužek |
Kmín drcený, mletý |
1 lžička |
Paprika - sladká | 1 lžíce |
Pálivá paprika | 1 lžička |
Voda | 1,5 l |
Sůl dle chuti |
Postup přípravy:
Hlívu zbavíme tuhých třeňů a nakrájíme na nudličky. Podusíme ji na sádle, osolíme a sejmeme z plamene asi na 5 minut. Na sádle orestujeme cibuli, kterou posypeme kmínem. Když je cibulka do zlatova přidáme hladkou mouku a opražíme ji. Po 1 minutě jíšku ochutíme a obarvíme sladkou a pálivou paprikou. Zalijeme vroucí vodou. Metličkou rozšleháme a vmícháme houby a prolisovaný česnek. Podle chuti osolíme, přidáme majoránku a vaříme 10 - 15 minut.