Houbovec ze žampiónů

Porcí : 3
Doba přípravy : 45 min
Použité suroviny: 6 ks rohlíky, žemle | 1 ks cibule | 2 ks vejce | 100 ml mléko | 1 lžíce hrubá mouka | 1/2 lžíčky prášek do pečiva | 2 lžíce máslo | 400 g žampióny | sůl, pepř, kmín |
Tvrdší pečivo zvlhčíme mlékem, přidáme vejce, mouku, prášek do pečiva a vypracujeme těsto /ne moc husté/. Na másle osmažíme na kostičky rozkrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampióny a restujeme. Směs osolíme, opepříme a dochutíme kmínem. Restujeme asi 20 minut. Potom promícháme s připraveným těstem. Zapékací mísu vymažeme máslem rozetřeme do ní těsto a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut dozlatova.