Houbový guláš

Porcí : 4
Doba přípravy : 60 min
Použité suroviny: 1 kg houby čerstvé | 2 ks cibule | 4 ks česnek - stroužky | 1 lžíce paprika mletá sladká | 1 lžíce vegeta | 1 ks masox | 200 g točený salám /špekáček/ | 3 lžíce mouka hladká | 1 ks paprika červená nebo feferonka | olej na pečení | sůl, pepř |
Cibuli a česnek oloupeme a jemně posekáme. Houby očistíme a pokrájíme. Točený salám nakrájíme na kostky. Rozehřejeme si olej a zpěníme na něm cibuli a česnek. Přidáme papriku, připravené houby, nakrájený salám a orestujeme. Podlijeme vývarem z masoxu a dusíme doměkka. Do vývaru přidáme pár proužků červené papriky, nebo feferonky. Zahustíme moukou rozkvedlanou ve studené vodě a provaříme na mírném ohni ještě 10 minut. Dochutíme vegetou, solí a pepřem podle chuti.
Houbový guláš podáváme s chlebem nebo těstovinami. Může být i houskový knedlík.


Tvorba webu zdarma s Webnode Webnode