Zelenina

Zelenina je pro nás velmi důležitá z toho důvodu, že v sobě obsahuje hodně vody a je pro nás nejdůležitějším zdrojem zásaditých nerostných solí a tj. Draslíku, sodíku a železa, ale i jiných potřebných vítamínů.se zeleniny se dá dělat jak teplá tak i studená kuchyně. Za studena je zelenina více zdravá a má v sobě více vítamínu, proto se doporučuje zeleninu upravovat spíše v páře než dusit ve vodě. Má-li zelenina dobře vypadat a chutnat, musí podržet vůni, chuť a barvu.Tyto vlastnosti ji zůstanou tehdy, když ji dobře upravujeme. Denně by jsme měli sníst 200 až 250 g zeleniny . Hodně se používá zelenina i jako doplněk hlavního jídla krásně ozdobí jídlo a dodá mu krásnější a zajímavější vzhled. Proto by jsme neměli zeleninu dlouho tepelně upravovat a rychle ji zkonzumovat.

 

 

text použit z www.az-recepty.cz


Vytvořte si web zdarma! Webnode